Over ons

_DSC9888 a 1000x375

In 2000 waren we op zoek naar rust, ruimte en een grote tuin. We wilden een huis waar we in de weekenden naar toe kunnen. Fijn in het buitenland en niet te ver rijden van Nederland. In een klein dorpje in Noord Frankrijk vonden we ons droomhuis. Op  350 km en slechts 4 uur rijden vanaf Utrecht, vlakbij  Signy  L’abbaye en Rethel, staat onze fermette. Het huis staat verscholen op een heuveltje in een dorpje met slechts 60 huizen in de  Franse Ardennen. Dit huis is een plek waar we graag familie en vrienden ontvangen. En waar we nu ook gasten ontvangen  die bij ons een korte vakantie/ creatieve cursus volgen.

José Theunesen

Het leven zie ik als een reis. Je weet waar je naar toe wilt, de weg is een avontuur vol verassingen. Al reizend leer je het leven kennen. Door open te staan voor nieuwe ervaringen, kan de koers weer helder worden. Hierdoor ontstaan nieuwe ideeën om zaken aan te pakken.

Reizend leren, onderzoekend leren dat is mijn uitgangspositie. Ik heb gemerkt dat je het beste leert wanneer alle zintuigen en alle vezels van je lijf worden beroerd. Bovenstaande heeft mijn keuze bepaald voor de studies die ik later ben gaan volgen. Eerst de Lerarenopleiding en later de eerstegraadsopleiding de Academie voor Beeldende Vorming. Omdat ik me wil blijven professionaliseren ben ik in 2014 met de Masterstudie Leren & Innoveren begonnen en ben ik in 2016 hiervoor afgestudeerd. Alle ervaringen, kennis, kunde en vooral passie, heb ik gebundeld tot het huidige aanbod van teamontwikkeling en trainingen van de ideeënwerkplaats en de vakantiecursussen in Frankrijk.

Toen we net het huis in de Franse Ardennen hadden, merkte ik dat ik de hele dag in de keuken stond de kokkerellen. Ik liep vaak de grote tuin in op zoek naar vruchten, groenten en kruiden  die ik kon gebruiken. Ik werd nieuwsgierig naar planten waarvan ik de naam  niet kende en ging me verdiepen in de toepassingen hiervan. Gaandeweg merkte ik dat ik anderen inspireerde om met mij  in de natuur al onderzoekend en creërend  aan de slag te gaan.  Zo werd  ideeënwerkplaats een feit.

Tonny Govers

Een plek zoeken waar je je dromen waar maakt, dat was mijn drive om een plek buiten Nederland te zoeken. Daarom waren we in eerste instantie op  zoek “naar een grote tuin” waarin we onze dingen konden doen. Een plek waar je je veilig, geborgen voelt, waar we mooie plekken zelf creëren. Maar waar ook jij en anderen zichzelf kunnen zijn.

Vooral  in Gouda, al jaren actief in het onderwijs  als leraar, mentor en  als teamleider. In het onderwijs werken betekent ook veel communiceren. Die opgedane ervaring wilde ik verder uitwerken. Daarom begon ik aan de studie Transactionele Analyse. TA is kort samengevat; Bestuderen op welke wijze jij met de ander communiceert en ook wat communiceren bij jezelf of een ander voor effecten heeft.  Ik vond het mooi om dat uit te pluizen.

In mijn huidige werk als docent en ook als coach merk ik ook dat ik nu veel meer naar de mens in zijn geheel kijk. Bewuster met facetten omga die te maken hebben iemands mogelijkheden en niet-mogelijkheden,  iemand zoveel mogelijk laten groeien door kleine tips aan te dragen, zodat die zijn eigen weg kan gaan.

De ervaring en studie kan ik goed gebruiken tijdens de cursussen die we in Frankrijk  hebben opgezet. Bijvoorbeeld de door José  vormgegeven Smaakavonturen, waarin we ervoor zorgen dat naast de goed verzorgde omgeving er een warme sfeer ontstaat in de vele gesprekken. Alles is op Mindfullnes geïnspireerd. Een  compliment dat we vaak horen, past hier ook bij: je mag bij jullie jezelf zijn.

Samen hebben we nu een coachingsprogramma waarin deelnemers op zoek gaan naar de sterke punten uit het leven. Als coach lever ik de structuur vanuit de Transactionele Analyse: strategisch coachen om te onderzoeken waar jij juist goed in bent. Daarin past dan ook het Smaakavontuur, koken vanuit jouw zintuigen. Wanneer je je eigen energie voelt die je hebt, dan kun je veel gemakkelijker je zwakke punten omarmen en een plekje geven.

Ons aanbod

Koken met zintuigen en de elementen.
Augustus 2021.

Voor iedereen die van koken en avontuur houdt.

Puur Natuur: verven met planten.
September 2021.

Een week  waarin je leert met plantaardige verfstoffen textiel te kleuren.

excursie

Customised groepsarrangementen.
Datum en prijs op aanvraag.

Voor groepen vanaf 2 personen. 

klussen

Heb jij tijd en houd je van klussen?

Wij kunnen altijd handen gebruiken die ons helpen om Sous le Pommier  seizoensklaar te maken?