Omgeving & Dagtripjes

mindful

Onze woning staat  op vier uur rijden van Utrecht, net ten zuiden van de Belgisch-Franse grens in de Franse Ardennen. Een onbekend stukje Frankrijk en ideaal voor de wandelaar die op zoek is naar een glooiend landschap, waarin ruimte en leegte overheersen.

De Franse regio Champagne-Ardennen, die bestaat uit de departementen Aube, Marne, Haute-Marne en Ardennes, strekt zich uit van midden-Frankrijk tot aan de Belgisch-Franse grens.

Aan Franse zijde die grenst aan de Belgische Ardennen is het dichtbebost en enigszins bergachtig.

Het zuidwesten van de Franse Ardennen kenmerkt zich door uitgestrekte akkers, graslanden, golvende heuvels en verstilde dorpjes.

Dagtripjes vanuit Sous le Pommier

Wandelen, fietsen kanoën en autotochtjes

Vanuit ons huis kun je direct de natuur in om heerlijke wandelingen te maken. En wie van meer activiteit houdt kan met de fiets kilometers klimmen en dalen door kleine dorpjes. Voor wie grote afstanden af wil leggen. is er de route Porcien, een cultuurroute die langs de karakteristieke bouw van de Franse Ardennen gaat.

Markten

Iedere donderdagmorgen is er een weekmarkt in Rethel. En iedere vrijdagmiddag zijn er boerenmarkten waar boeren uit de omgeving hun producten verkopen.

Lalobbe
De Franse Ardennen kenmerken zich door veel appelbomen. Op slechts 16 km. van Seraincourt, in Lalobbe,  is een cidrerie traditionelle gevestigd. Hier wordt met veel passie cider gemaakt.  Hier een filmpje over cidrerie la Capitaine in Lalobbe.

Reims:
Wil je een bezoekje brengen aan Reims en zijn mooie Kathedraal Notre-Dame van Reims  en de prachtig gebrandschilderde ramen?
Reims is 60 km vanaf Seraincourt met de auto. Ook bereikbaar met de trein vanaf Rethel.

Laon:
Laon is de hoofdplaats van het departement Aisne.  Laon werd in de Middeleeuwen als vestigstad gebouwd. Je kunt hier heerlijk dwalen door middeleeuwse straatjes. Of breng een bezoek aan de beroemde Kathedraal van Laon. Deze werd vanaf 1155 gebouwd nadat zijn Romaanse voorganger was afgebrand.

Kasteelbezoek

Sedan:
Bezienswaardig is het Kasteel van Sedan, met 35.000 m2 een van de grootste kastelen van Europa. Hier kun je op zomeravonden een prachtige fakkeltocht door de gangen van het kasteel maken.