Koken met zintuigen en de elementen

Een Kookvakantie om je vingers bij af te likken.

Ben je klaar om de magie van koken op houtvuur de ontdekken?

Verlang je naar heerlijk eten en de serene rust van de Franse Ardennen?

Dan is deze kookvakantieweek precies wat je zoekt.

Welkom bij Sous le Pommier’s kookvakantieweek, waar avontuurlijke zielen de rust van de Franse Ardennen ontdekken en hun culinaire horizon verbreden!  Als jij tot die groep behoort, ben je bij ons aan het juiste adres.

Stel je eens voor: een schilderachtige boerenwoning in de rustige omgeving van de Franse Ardennen, omgeven door groen en de geluiden van de natuur. Hier breng je je dagen door met het ontdekken en creëren van heerlijke Middeleeuwse en Bourgondische gerechten, geïnspireerd door de rijke culinaire tradities van weleer.

Stap uit je dagelijkse routine en dompel jezelf onder in een week vol natuur, duurzaamheid en Bourgondische lekkernijen. Vanaf het moment dat je aankomt, wordt je omringd door de geur van houtvuur en de belofte van culinaire ontdekkingen.

Onze kookvakantieweek is een ware zintuiglijke ervaring, waarbij je leert koken op authentieke wijze, met een driepoot en heksenketel in onze openluchtkeuken. Je zult je culinaire horizon verbreden terwijl je geniet van de eenvoud van koken met pure ingrediënten. Ontdek de kunst van het koken met zonnewarmte op onze solarcooker, het roken van gerechten in onze rookoven en het bakken op een vuurschaal. Laat de elementen van de natuur je gerechten tot leven brengen omgeven door de prachtige natuur.

Gedurende de week nemen we je mee op een culinaire reis door de middeleeuwse en Bourgondische keuken, waarbij je leert werken met exotische specerijen, zoete dadels, knapperige noten en heerlijke lokale honing. Van het roken van vis tot het bereiden van sappige vleesgerechten en kleurrijke groenten, elke maaltijd is een viering van smaak en traditie.

Onze kookvakantieweek biedt voor elk wat wils, ongeacht je kookervaring. Met workshops die je kennis laten maken met nieuwe technieken en gerechten, is er volop ruimte voor jouw nieuwsgierigheid en creativiteit.

In de ochtenden is er ruimte voor ontspanning en verkenning. Maak een rustgevende wandeling door het prachtige Ardenner landschap of lokale markten vol met smaakvolle streekproducten of leer alles over het fascinerende ambacht van de biologische imker.

Na de gezellige lunches zijn middagen vol culinaire creativiteit waarbij de kookworkshops beginnen met inspirerende instructies en het selecteren van de gerechten. En na een dag vol culinaire hoogtepunten, verzamelen we ons rond de grote picknicktafel om te genieten van de vruchten van onze arbeid, onder het genot van goed gezelschap en een glas wijn.

Dus, als je klaar bent om je zintuigen te prikkelen en je kookvaardigheden naar een hoger niveau te tillen, dan is deze kookvakantieweek precies wat je zoekt! Reserveer nu jouw plek en laat je verrassen door de magie van het koken in de natuur.

Onze kookvakantie is inclusief alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke ervaring, van comfortabele eenvoudige accommodatie tot heerlijke maaltijden en boeiende excursies. Of je nu alleen reist of met een groep vrienden, onze cursus gaat door met minimaal 3 deelnemers en biedt plaats aan maximaal 6, voor een intieme en persoonlijke ervaring.

Dus, als je klaar bent om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen, omringd door de schoonheid van de natuur en de warmte van goed gezelschap, dan nodigen we je uit om deze zomer met ons mee te doen aan onze kookvakantieweek. Maak herinneringen, ontdek nieuwe smaken en laat je inspireren door de magie van het koken in de buitenlucht.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Sous le Pommier!

DATA:

Maandag  15 juli tot en met vrijdag 19 juli 2024 (week 1)
Maandag 19 augustus tot en met vrijdag 23 augustus (week2) 

kookpot kleiner
IMG_0629
middeleeuwse kookboeken

Alles op een rij

5-daags arrangement.

We verwachten u op de dag van aankomst na de lunch om 14.30 uur met taart, koffie & thee.

En op de dag van vertrek kun je tot ongeveer 10.30 uur genieten van je laatste momenten bij ons.

Onze kookvakantie omvat vier overnachtingen, inclusief kookworkshops, lunches, ontbijt, proeverijen en alle drankjes tijdens de maaltijden.

De receptuur is natuurlijk ook inbegrepen, zodat je thuis kunt blijven genieten van de heerlijke gerechten die we hebben bereid.

Let op, de reiskosten en het vervoer ter plaatse zijn niet inbegrepen in de prijs. Maar vanaf het moment dat je aankomt, zorgen wij voor alles.

Verblijf

Sous le Pommier is een heerlijke locatie in de Franse Ardennen.  Onze Franse boerenwoning (fermette) is door ons liefdevol opgeknapt en staat in een landelijke dorpje gelegen op een heuvel.

Je kunt slapen op onze voormalige zolder waar nu twee tweepersoonskamers en twee eenpersoonskamers zijn gemaakt. Hier staan twee fris opgemaakte eenpersoonsbedden per kamer. Er is voldoende ruimte voor privacy. 
Er is een apart gedeelde doucheruimte en apart gedeeld toilet. Je verblijft in typische Franse kamers met grote houten balken en elke kamer is uniek. 

Programma

  • elke middag een kookworkshop.
  • tijd voor wandelingen door de Franse Ardennen, bezoek aan biologische producteur en plaatselijke markt met streekproducten.
  • Om 13.00 uur wordt de lunch geserveerd, gevolgd door  een rustmoment.
  • De avondmaaltijd is om ongeveer 19.30uur.

Maak je klaar voor een reis die al je zintuigen prikkelt en je hart verwarmt.

De prijs per persoon, gebaseerd op een bezetting van twee personen per kamer, is € 775,- per persoon.

Als je liever een eenpersoonskamer hebt, is er een toeslag van € 60 voor de vier nachten.

Deze week is individueel of als groep te boeken.
De vakantiecursus gaat door bij minimaal 3 deelnemers en is vol bij 6 deelnemers. 

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op deze smaakvolle reis!

Ons aanbod

rose-hip-6655065_1920

Puur Natuur verven met planten.
September 2024.

Een midweek waarin je leert hoe je katoen en linnen op natuurlijke wijze kunt verven met planten.

Activiteit op maat.
Minimaal 2 personen.

Logeert u in de Franse Ardennen en wilt u een leuke activiteit. Wij hebben een gevarieerd aanbod om uit te kiezen. 

Heb jij tijd en houd je van tuinieren en/of klussen?

Wij kunnen altijd handen gebruiken die ons helpen om de tuin weer seizoensklaar te maken?