Qigong en Meditatie = Stilte en Bewegen

Voor het derde jaar een heerlijk ontspannen vakantieweek Qigong (Chi Kung)  en Meditatie = Stilte en Bewegen door Edwin Dorff in de prachtige Franse Ardennen met heerlijk eten.

Qigong (Chi Kung) is een bewegende meditatie. Chi is de levensenergie die door ieder mens stroomt. Wanneer de kunst van Chi wordt beoefent brengt u de innerlijke energie in balans. Qigong zijn langzame en vloeiende bewegingen die u innerlijke harmonie en gezondheid vergroten. Bij Qigong zijn spierkracht en snelheid onbelangrijk. Qigong bestaat uit rustige, soepele en ontspannen bewegingen. Er wordt gewerkt aan een goede lichaamshouding en met adem- en ontspanningsoefeningen. Deze oefeningen zijn voor zowel beginners als gevorderden geschikt.
In deze week leert u, naast de gevarieerde oefeningen, ook de diepere betekenis die achter de oefeningen schuil gaan. Hierdoor worden de oefeningen veel krachtiger en kunnen meer betekenen voor een goede gezondheid.

Voor wie is Qigong aan te bevelen?

  • Voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning.
  • Bij stress en een (te) druk leven.
  • Bij spanning in hoofd en nek.
  • Voor iedereen die zittend werk doet: losmaken van schouders, rug en nek.

Deze week geeft Edwin iedere ochtend 8 Pads Meditatie oefeningen. Deze meditatie bestaat uit 8 verschillende elementen en bestaat uit oefeningen die fundamenteel zijn voor fysiek bewustzijn. Als je je leven leidt volgens deze principes zal je gelukkig en gezond kunnen leven.

In de middag geeft Edwin les in Geleide Zitmeditatie. Bij Geleide Zitmeditatie observeer je met aandacht je ademhaling, je lichaam, geluiden, gevoelens en gedachten. De nadruk bij deze meditatie ligt op ontspannen aanwezigheid en de interactie met de omgeving. Je wordt je bewuster van de energiestromen in je lijf en zorgt dat je dichter bij jezelf komt. Je leert meditatieoefeningen die je thuis kunt blijven toepassen.

Quigung oefening

De Docent:

Edwin Dorff 

  
Edwin Dorff is een bedreven beoefenaar en al meer dan 15 jaar Tai Chi en Qigong leraar  >> School van het Midden. Hij volgde lessen en workshops bij zowel nationaal als internationaal bekende leraren zoals onder andere Epie van de Pol, Willem Chen en Peter Ralston. Hij wil graag dat mensen door het beoefenen van Qigong hun lichaamshouding verbeteren, meer ontspannen zijn en daardoor zichzelf zekerder gaan voelen en tot op hoge leeftijd hun soepelheid en gezondheid behouden. Hij is 3-voudig Nederlands kampioen Tui Shou (‘duwen met zachte handen’). Het doel van deze week is een heerlijk ontspannen week, jezelf  weer helemaal opladen en heerlijk genieten.

Datum:
Maandag 24 juli tot en met zaterdag 29 juli 2017.


Dagprogramma:
8.00 – 9.00 uur – De dag wordt voor het ontbijt in de buitenlucht begonnen met 8 Pads Meditatie oefeningen.
9.30 – 10.30 uur – Ontbijt
11.30 – 13.00 uur – Na het ontbijt start u met Qigong (Chi Kung) een bewegende meditatie.
13.30 – 14.30 uur – Lunch
16.00 – 17.30 uur – Zit Meditatie
19.30 uur – Diner

Woensdagmiddag is een vrije middag en vrijdagmiddag in overleg. U kunt dan de mooie natuur en/of  historierijke omgeving van de Franse Ardennen gaan verkennen. Wij helpen u graag bij de excursie mogelijkheden.

De Franse Ardennen:

Op zo’n ± 350 km en slechts 4 uur rijden vanaf Utrecht, vlakbij Signy L’abbaye en Rethel, staat de fermette. Het huis staat verscholen op een heuveltje in een dorpje met slechts 60 huizen in de Franse Ardennen. Zittend onder de oude appelboom heb je een prachtig uitzicht over de heuvels van de Franse Ardennen. Deze streek kenmerkt zich door een glooiend heuvellandschap afgewisseld met bossen waarin je tijden kunt wandelen en fietsen zonder iemand tegen te komen.

Het verblijf:

We bieden deze vakantie aan waarbij het gehele verblijf is inbegrepen. Bij de bereiding van maaltijden  maken we zoveel mogelijk gebruik van seizoensgebonden, streekgebonden en biologische producten. Op deze manier wordt het  een onbezorgde vakantie en kun je het Franse joie de vivre zelf ervaren. De fermette is een eenvoudige boerenwoning die voor een groot deel is opgeknapt. Je verblijft in kamers die pas  zijn opgeknapt met gezamenlijk gebruik van douche en toilet. Er zijn drie tweepersoonskamers en een eenpersoonskamer. Maar je kunt ook je tent opzetten in onze grote tuin. De week is geheel verzorgd, met ontbijt, lunch en diner en vijf overnachtingen in omgeving waar het plezierig wandelen is.
 

Deelnemers en Prijs:

6 – daags arrangement – inclusief volpension verblijf & workshops + koffie/thee en drankjes bij het eten.
De vakantiecursus gaat door bij minimaal 3 deelnemers met een maximum van 8 deelnemers.
Bij 6 personen is er slaapplaats in huis. Er twee tweepersoons en 2 eenpersoonskamers.
Bij 8 personen is er  de mogelijkheid om in een tent op het terrein te slapen.
All-in: €590,- per persoon.
Aankomst maandagmiddag 24 juli na 16.00 uur.
Vertrek zaterdag 29 juli na het ontbijt.

Reacties zijn gesloten.