[fruitful_sep]

Aankomende zomer is er geen kookvakantie SMAAKAVONTUUR in de Franse Ardennen.

[one_third]Kookvakantie Smaakavontuur[/one_third][two_third_last]Een kookvakantie SMAAKAVONTUUR is een kookvakantie-ontdekkingsreis van geuren, kleuren, smaken, experimenteren, beleven, genieten, koken en heerlijk eten. Dus dat is heerlijk genieten.[/two_third_last]

Bij een SMAAKAVONTUUR is de tuin en al wat daarin groeit en bloeit het uitgangspunt. Aangezien de natuur grillig is en temperatuur zich niet laat voorspellen, is het altijd spannend of er genoeg fruit aan de bomen hangt. Daarnaast maken we zoveel mogelijk gebruik van seizoensgebonden, streekgebonden en biologische producten die op de markt te koop zijn. Iedere dag bekijken we waarmee gekookt kan worden zodat er ’s avonds allerlei heerlijkheden op tafel komen te staan. Het koken gebeurt in de buitenkeuken of lekker dicht bij de kruiden. Net waar we zin hebben. Het vertrekpunt van deze hele kookvakantie is uw nieuwsgierigheid. Kortom: Dit maakt kookvakantie SMAAKAVONTUUR tot een avontuur. Kookvakantie SMAAKAVONTUUR  is geschikt voor alle niveaus.

In deze kookvakantie worden verschillende activiteiten gecombineerd.  Enkele voorbeelden van activiteiten van afgelopen jaar zijn:

[one_fourth padding=”0px 0px 0px 0px”]

Picknick
Picknick bij de bron

[/one_fourth] [one_fourth padding=”0px 0px 0px 0px”]

Marktbezoek

[/one_fourth] [one_fourth padding=”0px 0px 0px 0px”]

Koken met de zon

[/one_fourth] [one_fourth_last padding=”0px 0px 0px 0px”]

Wandeling
Wandeling

[/one_fourth_last]

Nieuw is onze solarcooker en daar zijn we heel trots op.
Hiermee kunnen we koken met het zonlicht. De zonneoven vangt de zonnestraling op en weerkaatst ze naar de kookpot. Je hebt enkele en alleen een helder blauwe hemel nodig. Dus dit is echt duurzaam koken.

In deze vakantieweek gaan we uit van uw nieuwsgierigheid. We onderzoeken wat kleur in ons eten met je kan doen en wat het voor ons kan betekenen.  Wat is  uw favoriete smaak? En wat betekent dat voor uw voedingspatroon?

Data:
Deze zomer geen cursusdata.

 

Voorbeeld dagprogramma:

Maaltijd SmaakavontuurAankomst maandag vanaf 16.00 uur en welkomstdiner.
4 x een ochtendprogramma van ongeveer 1,5 a 2 uur.
4 x kookworkshops in de middag.
We beginnen de dag rond 10.00 uur met een bijeenkomst waarin we een onderdeel zullen belichten en onderzoeken.
Rond 15.00 uur gaan we de keuken in en voor de voorbereidingen van het diner. We nemen eerst de recepten door en beginnen met de voorbereidingen voor het diner.
Tussendoor is er voldoende gelegenheid om de omgeving al wandelend of fietsend te verkennen.
Rond acht uur gaan we onder de oude appelboom aan tafel om te genieten van het heerlijke eten en het prachtige uitzicht.

Omdat deze kookvakantie een avontuur is, staat niet alles van te voren vast. Woensdag is een vrije dag en kunt u na het ontbijt die dag geheel een eigen invulling geven. U kunt  de mooie omgeving gaan verkennen, genieten van een mooi boek of op excursie. De keuze is aan u.  [aio_button align=”none” animation=”none” color=”gray” size=”small” icon=”none” text=”meer over de docent” relationship=”dofollow” url=http://www.souslepommier.eu/over-ons/]

[fruitful_sep]

De Franse Ardennen:

Op zo’n ± 350 km en slechts 4 uur rijden vanaf Utrecht, slechts 4 uur rijden van Utrecht, vlakbij Signy L’abbaye en Rethel, staat de fermette. Het huis staat verscholen op een heuveltje in een dorpje met slechts 60 huizen in de Franse Ardennen. Zittend onder de oude appelboom heeft u een prachtig uitzicht over de heuvels van de Franse Ardennen. Deze streek kenmerkt zich door een glooiend heuvellandschap afgewisseld met bossen waarin u heerlijk kunt wandelen en fietsen zonder iemand tegen te komen.

De Franse Ardennen

Het verblijf:

We bieden deze kookvakantie–’SMAAKAVONTUUR’ geheel verzorgd aan, met ontbijt, lunch en diner en zes overnachtingen. Het gehele verblijf is dus inbegrepen. Op deze manier wordt het  een onbezorgde kookvakantie en kunt u het Franse joie de vivre zelf ervaren.

Onze fermette is een eenvoudige opgeknapte boerenwoning. De woning staat in een landelijke omgeving. Seraincourt is een dorp met 200 inwoners. U verblijft in kamers met gezamenlijk gebruik van douche en toilet. Er zijn twee tweepersoonskamers en twee eenpersoonskamers. [fruitful_sep]

stokbrood op de tafel

De vakantiecursus gaat door bij minimaal 3 deelnemers met een maximum van 6 deelnemers.
U kunt zich deze zomer niet inschrijven.