Omgeving & Dagtripjes

Onze woning staat  op vier uur rijden van Utrecht, net ten zuiden van de Belgisch-Franse grens in de Franse Ardennen. Een onbekend stukje Frankrijk en ideaal voor de wandelaar die op zoek is naar een glooiend landschap, waarin ruimte en leegte overheersen.

De Franse regio Champagne-Ardennen, die bestaat uit de departementen Aube, Marne, Haute-Marne en Ardennes, strekt zich uit van midden-Frankrijk tot aan de Belgisch-Franse grens.

Aan Franse zijde die grenst aan de Belgische Ardennen is het dichtbebost en enigszins bergachtig.

Het zuidwesten van de Franse Ardennen kenmerkt zich door uitgestrekte akkers, graslanden, golvende heuvels en verstilde dorpjes.

Dagtripjes vanuit Seraincourt

   
Cidrerie in Lalobbe
De Franse Ardennen kenmerken zich door veel appelbomen. Op slechts 16 km. van Seraincourt, in Lalobbe,  is een cidrerie traditionelle gevestigd. Hier wordt met veel passie cider gemaakt.  Hier een filmpje over cidrerie la Capitaine in Lalobbe. 
 
Kathedraal Reims 
Reims:
Wil je een bezoekje brengen aan Reims en zijn mooie Kathedraal Notre-Dame van Reims  en de prachtig gebrandschilderde ramen?
Reims is 60 km vanaf Seraincourt met de auto. Ook bereikbaar met de trein vanaf Rethel.
Kathedraal Laon 
Laon:
Laon is de hoofdplaats van het departement Aisne.  Laon werd in de Middeleeuwen als vestigstad gebouwd. De beroemde Kathedraal van Laon werd vanaf 1155 gebouwd, nadat zijn Romaanse voorganger was afgebrand.
Laon ligt 50 km met de auto van Seraincourt.

 

Sedan:
Bezienswaardig is het Kasteel van Sedan, met 35.000 m2 een van de grootste kastelen van Europa.
Sedan ligt op 75 km met de auto van Seraincourt en het is ook bereikbaar met de trein vanaf Rethel.

Eiffeltoren 

Parijs:
Een dagje Parijs en een bezoek brengen aan de Kathedraal Notre-Dame van Parijs ? Dat gaat heel gemakkelijk en snel.
Een dagje naar Parijs is 200 km met de auto. Maar u kunt ook vanuit Rethel met de trein een dagtochtje naar de Lichtstad maken.
Foto: Wikipedia

Reacties zijn gesloten.