De Appel Centraal

De Appel Centraal = De week van de Appel

De Appel Centraal
De Franse Ardennen staan bekend om de appelbomen en de appelcider die van deze appels gemaakt wordt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de streek in de herfst naar appels ruikt. We gaan aan de slag met de verschillende soorten appels van de verschillende appelbomen in de tuin. Een van deze appelbomen is onze oude appelboom. Deze heeft prachtige appels. Hier maken we altijd appelsap van. In deze week gaan we de boom in om appels te plukken. Dat is al een ervaring op zich. We bezoeken een boer die zijn eigen appelcider produceert.  Maar natuurlijk maken we ook onze eigen appelsap. Verder maken we heerlijke andere gerechten zoals appeltaarten, jams, appelstroop, chutneys, heerlijke terrines met appel etc.. Er zijn mogelijkheden te over. Daarnaast maken we zoveel mogelijk gebruik van seizoensgebonden, streekgebonden en biologische producten.

Datum:
Maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober 2017.

Dagprogramma:

Appels plukken. Bezoek aan gastronomische markt, bezoek aan  een cidrerie of perserij, zelf appels drogen, persen etc. en hiervan producten en maaltijden maken. Zelf 3 x avondmaaltijd bereiden.

Excursies  van voorgaande jaren:

Bezoek aan cidrerie

Bezoek aan cidrerie

Bezoek aan perserij

Bezoek aan perserij

Fêtes des pommes

De Franse Ardennen:

Op zo’n ± 350 km en slechts 4 uur rijden vanaf Utrecht, vlakbij Signy L’abbaye en Rethel, staat de fermette. Het huis staat verscholen op een heuveltje in een dorpje met slechts 60 huizen in de Franse Ardennen. Zittend onder de oude appelboom heb je een prachtig uitzicht over de heuvels van de Franse Ardennen. Deze streek kenmerkt zich door een glooiend heuvellandschap afgewisseld met bossen waarin u heerlijk kunt wandelen en fietsen zonder iemand tegen te komen.

Het verblijf:

We bieden deze Appel Centraal geheel verzorgd aan, met ontbijt, lunch en diner en vier overnachtingen aan. Het gehele verblijf is dus inbegrepen. Op deze manier wordt het  een onbezorgde kookvakantie en kunt u het Franse joie de vivre zelf ervaren. Onze fermette is een eenvoudige boerenwoning. De woning staat in een landelijke omgeving. Seraincourt is een dorp met 200 inwoners. U verblijft in kamers met gezamenlijk gebruik van douche en toilet. Er zijn twee tweepersoonskamers en twee eenpersoonskamers.

Deelnemers en prijs:

5 daags Arrangement – volpension + Inclusief koffie/ thee en drankjes bij het eten.
De vakantiecursus gaat door bij minimaal 3 deelnemers met een maximum van 6 deelnemers.
Niet-kokende vriend(in) welkom.
All-in: €485,- /€300,- niet meekokend.
Vertrek vrijdag na het ontbijt.

Reacties zijn gesloten.